Skovsende Bloggen

Skovsende Bloggen

Om weBLOGgen

Denne Blog er oprettet for at give alle registrerede brugere, (dvs. de brugere, der har en mailkonto under skovsende.dk domænet) mulighed for at komme med betragtninger om "hvad som helst".
For at kunne bruge BLOGgen skal du logge ind med din e-mail adresse og det password, du oprindeligt fik af WEBmaster ved oprettelsen.

Undre mig

SlægtsforskningPosted by Bjørg Skovsende Friday, December 02 2011 11:27:36

I mit eget stamtræ, som jeg har siddet og kigget på i den seneste tid, er der nogle ting der undre mig. Jeg kan se at Thomas Thomsen Skovsende har to søskende, som endnu ikke har fået en dødsdato. Hvordan kan det være?

Det drejer sig om:

Jørgen Thomsen Skovsende 1871-?

og

Emma Theodora Johanne Marie Skovsende 1876-?

Jeg kan se at Jørgen er blevet gift 2 gange og har i alt har fået 5 børn, så han er i hvert fald ikke død i en meget tidlig alder, som deres bror Thomas.

Emma er også blevet gift og har fået en enkelt datter.

Så vidt jeg sådan lige kan regne mig frem til, så er de langt over 100 begge to. Jørgen vil være 140 år og Emma vil være 135 år. Det er alligevel utroligt, hvis det skulle være sandt - Har det været svært at finde deres papirer eller hvordan kan det være, at de ikke har flere informationer?

Håber nogen kan hjælpe mig :D

Hilsen

Bjørg

  • Comments(1)//blog.skovsende.dk/#post8

Hacket

SlægtsforskningPosted by Bent Sørensen Thursday, May 19 2011 12:42:56
Er der andre i familien der har problemer med sin hjemmeside. Min Skovsende forside er blevet hacket, men kun forsiden.

  • Comments(0)//blog.skovsende.dk/#post7

Vi er kendt uden for landets grænser

FamilierelationerPosted by Bent Skovsende Thursday, January 15 2009 12:29:23
Selv i Oneonta i staten New York kender de nogle Skovsende'r. se f.eks. her: http://www.thedailystar.com/local/local_story_014040049.html

hvor der bl.a. står:

ä Judi Tait and her father, Viggo Skovsende, who run a farm on state Route 28 near Tunis Lake. The farm was purchased by Skovsende in 1934.
  • Comments(0)//blog.skovsende.dk/#post6

Slægtsforskningsprogram

SlægtsforskningPosted by Bent Sørensen Thursday, March 20 2008 14:37:54
Hej alle.
I det sidste nye nummer af "Komputer for alle" ligger programmet Legacy 6.0 de luxe ganske aldeles gratis.

  • Comments(0)//blog.skovsende.dk/#post5

Bloggen

FamilierelationerPosted by Bent Sørensen Monday, February 18 2008 19:23:12
Der er godt nok ikke mange der skriver på bloggen.

  • Comments(0)//blog.skovsende.dk/#post4

Nyheder om huset

Sommerhus i SverigePosted by Bent Skovsende Tuesday, July 24 2007 15:34:27

24.07.2007

I denne del af BLOG'en vil der komme beskrivelser af de ting, der er relevante i forbindelse med vores sommerhus i Sverige.

Huset er efter vi overtog det for snart 2 år siden blevet malet både indvendig og udvendig. Så sent som i sidste uge har Mikkala & Christian malet de sidste 3 ydervægge, hele soklen samt repareret et par skader på soklen under terrassen, så huset nu fremtræder yderst velholdt inde som ude. Træværket omkring hele huset blev malet sidste sommer - I ved den sommer, hvor solen skinnede og der var 35 grader i skyggen smiley.

Derudover har vi installeret en varmepumpe, så vi kan holde huset tørt og frostfrit, og dermed opnå et meget bedre indeklima.

For at gøre helhedsintrykket komplet har vi installeret en række solcelle-spotlamper foran huset, så det kan blive lidt oplyst om natten.

Blog Image

Billedet herover er fra begyndelsen af juni, hvor vi satte varmepumpen op og malede forsiden af huset. Som I kan se, er farven på væggene ændret fra "beskidt grå" til en varm og lys gul farve, ligesom soklen har skiftet farve fra en kedelig gråblå til en sort farve.

Skiltet i venstre side af huset har inskriptionen: Nygård PL 4469, som jo er den formelle postadresse på huset.

Blog Image

Da Högsby området rent TV mæssigt blev "digitaliseret" i vinters, har vi installeret en digital TV-modtagerboks, som samtidig også er en parabolmodtager. Desværre ligger huset i et ret "signal-svagt område". Vi eksperimenterer derfor med forskellige antenner, så vi kan få et TV signal igennem. Vi regner med at kunne få Svensk TV1, TV2 samt TV4 via det jordbaserede digitale sendenet. Senere vil vi sætte en parabolskærm op, så vi kan hente et par TV kanaler via den. Hvorvidt vi vil "nøjes med" de tyske kanaler på Astra (der jo er gratis) eller om vi vil prøve at finde en "billig" løsning med CanalDigital, så vi kan se Dansk DR1, DR2 m.fl. er stadig under overvejelse.

Christian har - da vi "fandt vejen" til vores lokale sø (den ligger ca. 4½ km inde i skoven) - investeret i en gummibåd, ligesom der er fiskestænger i huset. Med fiskekort kan selv garvede lystfiskere således få deres lyst styret.

Blog Image

  • Comments(0)//blog.skovsende.dk/#post3

Kirkebogen fra Sdr. Omme

SlægtsforskningPosted by Bent Skovsende Tuesday, December 12 2006 12:32:31

Som det måske er nogen bekendt "starter" kirkebogen fra Sdr. Omme i juli 1685, hvilket jo desværre betyder, at jeg ikke umiddelbart har haft mulighed for at verificere Jens Christensen af Baggisgård med hensyn til fødsel, død osv. - ligesom det har været "umuligt" at komme længere tilbage i tiden.

Jeg har derfor nu kontaktet formanden for menighedsrådet i Sdr. Omme Kirke og spurgt, om han (de) har kendskab til eventuelle arkivalier fra før 1685. Dette er gjort, da kirken - iflg. deres hjemmeside - kan dateres tilbage til 1100-tallet, så det kunne da være "sjovt", hvis der et eller andet sted fandtes informationer omkring fødsler, dødsfald osv. fra "før kirkebogen".

Jeg lægger evt. svar her ind i BLOG'en, når jeg hører fra menighedsrådet.

02.05.2007

Menighedsrådet i Sdr. Omme kunne desværre ikke komme med yderligere oplysninger, så jeg forespurgte i genealogi gruppen på Internettet, hvor der bl.a. kom følgende svar:

Det var ved kongebrev af 1645-46 at pligten til at føre kirkebog blev officielt fastslået SAMT at det IKKE var en privat bog. Før den tid førte præsterne også kirkebøger, men det var den enkeldes præst ejendom. Fra Kgl. Lyngby ved København har man en kirkebog fra 1641, men man ved, at der har været en før den tid.
Med venlig hilsen
Svenn Chr. Trønning

Ligesom Michael Erichsen skrev:
Det var i de sidste dage af 30-årskrigen. Jeg mistænker, at den dybere årsag var, at kongen havde brug for en "lagerfortegnelse" over kampdygtige unge mænd? Han må have slidt hårdt på dem, lige som det lykkedes ham stort set at fælde alle landets skove. Mærkelig ting med sådan en religionskrig, hvor man sender hære til fjerne lande...
Mvh Michael Erichsen


Øvrige indlæg/svar i gruppen henviser til, at Skifteprotokoller nok er det sted, der skal ledes, da bl.a. J.H.Larsen skrev:
I tiderne før kirkebøgerne i de enkelte sogne kan man komme overraskende langt ved at finde frem til skifterne efter afdøde personer. Skifterne beretter om de arvemæssige forhold efter afdøde og giver derfor ofte (eller af og til) megen information fra sig om familierne.
Det svinger noget, hvor meget materiale der er under de enkelte godser osv. og i øvrigt finder man ingen skifter efter folk, der ikke ejede noget, så her er begrænsningen.
Hilsen og god jagt,
J.H. Larsen

  • Comments(1)//blog.skovsende.dk/#post2

Skovsende Blog'en

FamilierelationerPosted by Bent Skovsende Friday, December 01 2006 13:11:05

Hej Alle,

først vil jeg gerne byde Jer velkommen til Familien Skovsendes weblog - en såkaldt BLOG.

Alle kan læse, hvad der skrives, men for at kunne skrive eller kommentere et indlæg, skal du være "Logget ind". Det gøres med din e-mail adresse under skovsende.dk domænet: f.eks. mitnavn@skovsende.dk som brugernavn, og som password (kodeord) skal du anvende det kodeord, du fik fra mig ved oprettelsen af kontoen. Kan du ikke huske det, skal du bare sende en mail til mig, så sender jeg informationer omkring brugernavn og kodeord igen.

smiley
Jeg vil gerne her spørge om der skulle være nogle i Skovsende familien, der kender noget til Wilhelm Skousen (tidligere formand for boldklubben Frem i København og formand for DBU)? På trods af stavemåden i efternavnet mindes jeg, at min far omtalte ham som sin fætter. Så har en eller anden yderligere informationer - så kom "frit frem" og fortæl lidt mere smiley

07.12.2006
Med god hjælp fra Kurt Skovsende er de uddybende informationer, Gedcom filen og Slægtsbogen blevet opdateret med flere "Skovsende'r". I den forbindelse vil jeg lige gøre Jer opmærksom på, at ALLE personer født efter 01.01.1950 IKKE bliver medtaget i den Slægtsbog, der er offentlig tilgængelig. Der kan derfor være "mangler" som rent faktisk optræder i Slægtsbogen, hvortil der kræves brugernavn og password.

Hvis du ikke har brugernavn og password - og har en legitim interesse i "vores" informationer, så skriv til mig - du vil blive overrasket over hvor hurtigt, jeg vender tilbage smiley

10.12.2006
OnLine Slægtstræ
På hjemmesiden har vi - ud over de uddybende informationer - etableret et OnLine Slægtstræ, hvor der vises en række yderligere informationer, f.eks. mærkedage: Hvem har fødselsdag i dag? og så videre. Disse visninger kan tilpasses dine ønsker og behov - så du kan få en oversigt over netop de "hændelser", der er relevante for dig.

OnLine Slægtstræet er baseret på et "gratis" program - der hedder phpGedView. Programmet giver mulighed for, at vise informationerne fra en Gedcom fil på en meget struktureret måde. Gedcom filer er en filtype, de fleste slægtsprogrammer kan eksporterer data til/importere data fra.

I OnLine Slægtstræet er der endvidere en række søgefaciliteter, der gør det muligt at søge på næsten alle mulige og umulige informationstyper - hvilket jo er en del mere end muligheden for at vælge fornavn, som vores Uddybende Informationer har som "søgekriterie".
Du kan også lave din egen Efterkommer-liste eller Anetavle, hvor du tager udgangspunkt i netop din familiegren.

For at kunne få adgang til OnLine Slægtstræet kræves brugernavn og adgangskode.
Du kan enten bruge samme brugernavn og adgangskode, som til de uddybende informationer - eller du kan bestille dit eget brugernavn og adgangskode på OnLine Slægtstræ siden.

Vi håber, at I får glæde af OnLine Slægtstræet og hører meget gerne kommentarer til siderne.

29.01.2007
Det program (phpGedView), der viser OnLine Slægtstræet er nu opdateret, således at de ændringer - I eller jeg selv "lægger ind" i vores Slægtsbog - nu også bliver opdateret i OnLine Slægtstræet.
Det har primært været et problem på indgangsbilledet, hvor nyeste informationer omkring fødsler og lign. ikke blev opdateret - det gør de nu!
smiley

19.02.2007
Uddybende informationer, Slægtsbøgerne samt OnLine Slægtstræet er opdateret efter gennemgang af Kirkebogen fra Sønder Omme. Endvidere er der tilføjet en "mulig" far til Jens "Baggesgård" Christensen, således at først "kendte" forfader formentlig er født 1640 eller tidligere.

  • Comments(0)//blog.skovsende.dk/#post1