Skovsende Bloggen

Skovsende Bloggen

Om weBLOGgen

Denne Blog er oprettet for at give alle registrerede brugere, (dvs. de brugere, der har en mailkonto under skovsende.dk domænet) mulighed for at komme med betragtninger om "hvad som helst".
For at kunne bruge BLOGgen skal du logge ind med din e-mail adresse og det password, du oprindeligt fik af WEBmaster ved oprettelsen.

Undre mig

SlægtsforskningPosted by Bjørg Skovsende Friday, December 02 2011 11:27:36

I mit eget stamtræ, som jeg har siddet og kigget på i den seneste tid, er der nogle ting der undre mig. Jeg kan se at Thomas Thomsen Skovsende har to søskende, som endnu ikke har fået en dødsdato. Hvordan kan det være?

Det drejer sig om:

Jørgen Thomsen Skovsende 1871-?

og

Emma Theodora Johanne Marie Skovsende 1876-?

Jeg kan se at Jørgen er blevet gift 2 gange og har i alt har fået 5 børn, så han er i hvert fald ikke død i en meget tidlig alder, som deres bror Thomas.

Emma er også blevet gift og har fået en enkelt datter.

Så vidt jeg sådan lige kan regne mig frem til, så er de langt over 100 begge to. Jørgen vil være 140 år og Emma vil være 135 år. Det er alligevel utroligt, hvis det skulle være sandt - Har det været svært at finde deres papirer eller hvordan kan det være, at de ikke har flere informationer?

Håber nogen kan hjælpe mig :D

Hilsen

Bjørg

  • Comments(1)//blog.skovsende.dk/#post8

Hacket

SlægtsforskningPosted by Bent Sørensen Thursday, May 19 2011 12:42:56
Er der andre i familien der har problemer med sin hjemmeside. Min Skovsende forside er blevet hacket, men kun forsiden.

  • Comments(0)//blog.skovsende.dk/#post7

Slægtsforskningsprogram

SlægtsforskningPosted by Bent Sørensen Thursday, March 20 2008 14:37:54
Hej alle.
I det sidste nye nummer af "Komputer for alle" ligger programmet Legacy 6.0 de luxe ganske aldeles gratis.

  • Comments(0)//blog.skovsende.dk/#post5

Kirkebogen fra Sdr. Omme

SlægtsforskningPosted by Bent Skovsende Tuesday, December 12 2006 12:32:31

Som det måske er nogen bekendt "starter" kirkebogen fra Sdr. Omme i juli 1685, hvilket jo desværre betyder, at jeg ikke umiddelbart har haft mulighed for at verificere Jens Christensen af Baggisgård med hensyn til fødsel, død osv. - ligesom det har været "umuligt" at komme længere tilbage i tiden.

Jeg har derfor nu kontaktet formanden for menighedsrådet i Sdr. Omme Kirke og spurgt, om han (de) har kendskab til eventuelle arkivalier fra før 1685. Dette er gjort, da kirken - iflg. deres hjemmeside - kan dateres tilbage til 1100-tallet, så det kunne da være "sjovt", hvis der et eller andet sted fandtes informationer omkring fødsler, dødsfald osv. fra "før kirkebogen".

Jeg lægger evt. svar her ind i BLOG'en, når jeg hører fra menighedsrådet.

02.05.2007

Menighedsrådet i Sdr. Omme kunne desværre ikke komme med yderligere oplysninger, så jeg forespurgte i genealogi gruppen på Internettet, hvor der bl.a. kom følgende svar:

Det var ved kongebrev af 1645-46 at pligten til at føre kirkebog blev officielt fastslået SAMT at det IKKE var en privat bog. Før den tid førte præsterne også kirkebøger, men det var den enkeldes præst ejendom. Fra Kgl. Lyngby ved København har man en kirkebog fra 1641, men man ved, at der har været en før den tid.
Med venlig hilsen
Svenn Chr. Trønning

Ligesom Michael Erichsen skrev:
Det var i de sidste dage af 30-årskrigen. Jeg mistænker, at den dybere årsag var, at kongen havde brug for en "lagerfortegnelse" over kampdygtige unge mænd? Han må have slidt hårdt på dem, lige som det lykkedes ham stort set at fælde alle landets skove. Mærkelig ting med sådan en religionskrig, hvor man sender hære til fjerne lande...
Mvh Michael Erichsen


Øvrige indlæg/svar i gruppen henviser til, at Skifteprotokoller nok er det sted, der skal ledes, da bl.a. J.H.Larsen skrev:
I tiderne før kirkebøgerne i de enkelte sogne kan man komme overraskende langt ved at finde frem til skifterne efter afdøde personer. Skifterne beretter om de arvemæssige forhold efter afdøde og giver derfor ofte (eller af og til) megen information fra sig om familierne.
Det svinger noget, hvor meget materiale der er under de enkelte godser osv. og i øvrigt finder man ingen skifter efter folk, der ikke ejede noget, så her er begrænsningen.
Hilsen og god jagt,
J.H. Larsen

  • Comments(1)//blog.skovsende.dk/#post2