Skovsende Bloggen

Skovsende Bloggen

Om weBLOGgen

Denne Blog er oprettet for at give alle registrerede brugere, (dvs. de brugere, der har en mailkonto under skovsende.dk domænet) mulighed for at komme med betragtninger om "hvad som helst".
For at kunne bruge BLOGgen skal du logge ind med din e-mail adresse og det password, du oprindeligt fik af WEBmaster ved oprettelsen.

Kirkebogen fra Sdr. Omme

SlægtsforskningPosted by Bent Skovsende Tuesday, December 12 2006 12:32:31

Som det måske er nogen bekendt "starter" kirkebogen fra Sdr. Omme i juli 1685, hvilket jo desværre betyder, at jeg ikke umiddelbart har haft mulighed for at verificere Jens Christensen af Baggisgård med hensyn til fødsel, død osv. - ligesom det har været "umuligt" at komme længere tilbage i tiden.

Jeg har derfor nu kontaktet formanden for menighedsrådet i Sdr. Omme Kirke og spurgt, om han (de) har kendskab til eventuelle arkivalier fra før 1685. Dette er gjort, da kirken - iflg. deres hjemmeside - kan dateres tilbage til 1100-tallet, så det kunne da være "sjovt", hvis der et eller andet sted fandtes informationer omkring fødsler, dødsfald osv. fra "før kirkebogen".

Jeg lægger evt. svar her ind i BLOG'en, når jeg hører fra menighedsrådet.

02.05.2007

Menighedsrådet i Sdr. Omme kunne desværre ikke komme med yderligere oplysninger, så jeg forespurgte i genealogi gruppen på Internettet, hvor der bl.a. kom følgende svar:

Det var ved kongebrev af 1645-46 at pligten til at føre kirkebog blev officielt fastslået SAMT at det IKKE var en privat bog. Før den tid førte præsterne også kirkebøger, men det var den enkeldes præst ejendom. Fra Kgl. Lyngby ved København har man en kirkebog fra 1641, men man ved, at der har været en før den tid.
Med venlig hilsen
Svenn Chr. Trønning

Ligesom Michael Erichsen skrev:
Det var i de sidste dage af 30-årskrigen. Jeg mistænker, at den dybere årsag var, at kongen havde brug for en "lagerfortegnelse" over kampdygtige unge mænd? Han må have slidt hårdt på dem, lige som det lykkedes ham stort set at fælde alle landets skove. Mærkelig ting med sådan en religionskrig, hvor man sender hære til fjerne lande...
Mvh Michael Erichsen


Øvrige indlæg/svar i gruppen henviser til, at Skifteprotokoller nok er det sted, der skal ledes, da bl.a. J.H.Larsen skrev:
I tiderne før kirkebøgerne i de enkelte sogne kan man komme overraskende langt ved at finde frem til skifterne efter afdøde personer. Skifterne beretter om de arvemæssige forhold efter afdøde og giver derfor ofte (eller af og til) megen information fra sig om familierne.
Det svinger noget, hvor meget materiale der er under de enkelte godser osv. og i øvrigt finder man ingen skifter efter folk, der ikke ejede noget, så her er begrænsningen.
Hilsen og god jagt,
J.H. Larsen

  • Comments(1)//blog.skovsende.dk/#post2

Skovsende Blog'en

FamilierelationerPosted by Bent Skovsende Friday, December 01 2006 13:11:05

Hej Alle,

først vil jeg gerne byde Jer velkommen til Familien Skovsendes weblog - en såkaldt BLOG.

Alle kan læse, hvad der skrives, men for at kunne skrive eller kommentere et indlæg, skal du være "Logget ind". Det gøres med din e-mail adresse under skovsende.dk domænet: f.eks. mitnavn@skovsende.dk som brugernavn, og som password (kodeord) skal du anvende det kodeord, du fik fra mig ved oprettelsen af kontoen. Kan du ikke huske det, skal du bare sende en mail til mig, så sender jeg informationer omkring brugernavn og kodeord igen.

smiley
Jeg vil gerne her spørge om der skulle være nogle i Skovsende familien, der kender noget til Wilhelm Skousen (tidligere formand for boldklubben Frem i København og formand for DBU)? På trods af stavemåden i efternavnet mindes jeg, at min far omtalte ham som sin fætter. Så har en eller anden yderligere informationer - så kom "frit frem" og fortæl lidt mere smiley

07.12.2006
Med god hjælp fra Kurt Skovsende er de uddybende informationer, Gedcom filen og Slægtsbogen blevet opdateret med flere "Skovsende'r". I den forbindelse vil jeg lige gøre Jer opmærksom på, at ALLE personer født efter 01.01.1950 IKKE bliver medtaget i den Slægtsbog, der er offentlig tilgængelig. Der kan derfor være "mangler" som rent faktisk optræder i Slægtsbogen, hvortil der kræves brugernavn og password.

Hvis du ikke har brugernavn og password - og har en legitim interesse i "vores" informationer, så skriv til mig - du vil blive overrasket over hvor hurtigt, jeg vender tilbage smiley

10.12.2006
OnLine Slægtstræ
På hjemmesiden har vi - ud over de uddybende informationer - etableret et OnLine Slægtstræ, hvor der vises en række yderligere informationer, f.eks. mærkedage: Hvem har fødselsdag i dag? og så videre. Disse visninger kan tilpasses dine ønsker og behov - så du kan få en oversigt over netop de "hændelser", der er relevante for dig.

OnLine Slægtstræet er baseret på et "gratis" program - der hedder phpGedView. Programmet giver mulighed for, at vise informationerne fra en Gedcom fil på en meget struktureret måde. Gedcom filer er en filtype, de fleste slægtsprogrammer kan eksporterer data til/importere data fra.

I OnLine Slægtstræet er der endvidere en række søgefaciliteter, der gør det muligt at søge på næsten alle mulige og umulige informationstyper - hvilket jo er en del mere end muligheden for at vælge fornavn, som vores Uddybende Informationer har som "søgekriterie".
Du kan også lave din egen Efterkommer-liste eller Anetavle, hvor du tager udgangspunkt i netop din familiegren.

For at kunne få adgang til OnLine Slægtstræet kræves brugernavn og adgangskode.
Du kan enten bruge samme brugernavn og adgangskode, som til de uddybende informationer - eller du kan bestille dit eget brugernavn og adgangskode på OnLine Slægtstræ siden.

Vi håber, at I får glæde af OnLine Slægtstræet og hører meget gerne kommentarer til siderne.

29.01.2007
Det program (phpGedView), der viser OnLine Slægtstræet er nu opdateret, således at de ændringer - I eller jeg selv "lægger ind" i vores Slægtsbog - nu også bliver opdateret i OnLine Slægtstræet.
Det har primært været et problem på indgangsbilledet, hvor nyeste informationer omkring fødsler og lign. ikke blev opdateret - det gør de nu!
smiley

19.02.2007
Uddybende informationer, Slægtsbøgerne samt OnLine Slægtstræet er opdateret efter gennemgang af Kirkebogen fra Sønder Omme. Endvidere er der tilføjet en "mulig" far til Jens "Baggesgård" Christensen, således at først "kendte" forfader formentlig er født 1640 eller tidligere.

  • Comments(0)//blog.skovsende.dk/#post1