Skovsende Bloggen

Skovsende Bloggen

Om weBLOGgen

Denne Blog er oprettet for at give alle registrerede brugere, (dvs. de brugere, der har en mailkonto under skovsende.dk domænet) mulighed for at komme med betragtninger om "hvad som helst".
For at kunne bruge BLOGgen skal du logge ind med din e-mail adresse og det password, du oprindeligt fik af WEBmaster ved oprettelsen.

Nyheder om huset

Sommerhus i SverigePosted by Bent Skovsende Tuesday, July 24 2007 15:34:27

24.07.2007

I denne del af BLOG'en vil der komme beskrivelser af de ting, der er relevante i forbindelse med vores sommerhus i Sverige.

Huset er efter vi overtog det for snart 2 år siden blevet malet både indvendig og udvendig. Så sent som i sidste uge har Mikkala & Christian malet de sidste 3 ydervægge, hele soklen samt repareret et par skader på soklen under terrassen, så huset nu fremtræder yderst velholdt inde som ude. Træværket omkring hele huset blev malet sidste sommer - I ved den sommer, hvor solen skinnede og der var 35 grader i skyggen smiley.

Derudover har vi installeret en varmepumpe, så vi kan holde huset tørt og frostfrit, og dermed opnå et meget bedre indeklima.

For at gøre helhedsintrykket komplet har vi installeret en række solcelle-spotlamper foran huset, så det kan blive lidt oplyst om natten.

Blog Image

Billedet herover er fra begyndelsen af juni, hvor vi satte varmepumpen op og malede forsiden af huset. Som I kan se, er farven på væggene ændret fra "beskidt grå" til en varm og lys gul farve, ligesom soklen har skiftet farve fra en kedelig gråblå til en sort farve.

Skiltet i venstre side af huset har inskriptionen: Nygård PL 4469, som jo er den formelle postadresse på huset.

Blog Image

Da Högsby området rent TV mæssigt blev "digitaliseret" i vinters, har vi installeret en digital TV-modtagerboks, som samtidig også er en parabolmodtager. Desværre ligger huset i et ret "signal-svagt område". Vi eksperimenterer derfor med forskellige antenner, så vi kan få et TV signal igennem. Vi regner med at kunne få Svensk TV1, TV2 samt TV4 via det jordbaserede digitale sendenet. Senere vil vi sætte en parabolskærm op, så vi kan hente et par TV kanaler via den. Hvorvidt vi vil "nøjes med" de tyske kanaler på Astra (der jo er gratis) eller om vi vil prøve at finde en "billig" løsning med CanalDigital, så vi kan se Dansk DR1, DR2 m.fl. er stadig under overvejelse.

Christian har - da vi "fandt vejen" til vores lokale sø (den ligger ca. 4½ km inde i skoven) - investeret i en gummibåd, ligesom der er fiskestænger i huset. Med fiskekort kan selv garvede lystfiskere således få deres lyst styret.

Blog Image

  • Comments(0)